Mijn vader overleed in 2014. Om mijn verdriet een mooie plek te geven heb ik een deel van zijn as in een schilderij verwerkt. In een afbeelding die hem voor mij het meest kenmerkte: een zandloper, hij had altijd Tied Zat.

Mijn moeder is een aantal weekenden bij mij in mijn atelier geweest. Om haar eigen schilderij te maken. Met een beetje van haar geliefde man erin. Dit was een mooi proces. Voor haar zelf en zeker ook voor ons samen. Met mijn hulp heeft ze een kunstwerk gemaakt dat voor haar belangrijk is. Waarde heeft en hem kenmerkt. En mijn vader in herinnering houdt.

 

 

 

Askunst. De naam zegt het eigenlijk al. Kunst met as. De as van een dierbare kan in een schilderij worden verwerkt. Of in een beeld. Dit kan zowel zichtbaar als onzichtbaar.

Niet alleen de as van een partner, ouder of kind of wie dan ook. Ook de as van een geliefd huisdier kan in een kunstobject worden verwerkt.

Om ze te herinneren.. Dichtbij te houden... Als onderdeel van de rouwverwerking...

Het aanbrengen van de as kan door u in samenwerking met mij of door mij worden gedaan. Op een plek in het beeld of op het doek waar u dat wenst.